martes, 13 de diciembre de 2016

Interrogants dels companys (I)

HOMOFÒBIA


L'homofòbia és l'aversió o discriminació contra les persones homosexuals. Sol implicar odi, hostilitat o desaprovació envers persones d'aquesta orientació sexual, i sovint, envers la idea mateixa de diversitat sexual. S'anomena homòfob o homòfoba la persona que té aquest prejudici. S'utilitza per a descriure tant l'actitud individual o com la de la societat i les seves institucions, tradicions i lleis. El terme va ser utilitzat la primera vegada pel psicoterapeuta George Weinberg el 1967.  (Viquipèdia)






EL PAPER DE L'EDUCADOR/A SOCIAL

Respecte a aquest problemàtica, l'educador, ha de fer costat a les persones que pateixen homofòbia i informar des de l'educació per prevenir que la gent no sigui homòfoba. A més a més de promoure i participar en els moviments socials.  

Personalment, penso que mai arribarem a tenir un món tolerat, sempre hi haurà algú que estigui contra els homosexuals. Però el que si que podem fer, és que hi hagi menys persones que pensin així i que ser homosexual no sigui un patiment, sinó una llibertat. 

MICROMASCLISMES


Per saber que són, visita la meva entrada

Per tal de prevenir-los, les accions que s'haurien de fer són:

  • Coeducació en els infants
  • Formació en els adults --> "Estimar no fa mal!"
  • Participació social--> moviments feministes
  • Promoció esport femení --> és poc vist
Jo personalment, sobretot em centraria sobretot a informar i conscienciar als homes. 

A més a més, petites coses com cuidar el llenguatge (contes clàssics, formació en gènere...)

EL PAPER DE L'EDUCADOR/A SOCIAL

Conscienciar i actuar, fer promoció del que passa.
Personalment, abans de començar la carrera, no tenia ni idea d'aquesta problemàtica, i ara ho detecto molt més.  Jo, he patit molt masclisme, i penso que és essencial detectar-ho quan està passat abans de que sigui massa tard. Els que ho podem veure, denunciem-ho! 


"Guia de la buena esposa" (1953)

Per a més informació, visita el blog de la meva companya (qui ha fet la exposició d'aquest tema) pitjant --> AQUÍ


TEATRE SOCIAL


"El teatre hauria de tenir un pes més fort en la societat."
Hauria de ser una assignatura obligatòria, ja que ajuda en molts àmbits de la vida, com millor expressió, cooperació, conscienciació, treball dur, superació, satisfacció... El problema és que a l'escola només s'aprenen conceptes, i no coses realment útils. 

El teatre com a eina social, és una manera molt eficaç i amena d'arribar a la gent. Tractar problemàtiques reals, i modelar/ conscienciar així a les persones. 

Un cas d'èxit, és "La Xixa Teatre",  una Associació sense ànim de lucre que té com a Objectiu la multiplicació de les eines teatrals com a mitjà de transformació social. Per a nosaltres, el teatre és la síntesi de totes les arts.

 Teatre fòrum, la Xixa Teatre

CIBERBULLYING

El ciberbullying és assetjament, bàsicament xantatge, durant 24h mitjançant les xarxes socials, ja que és un bullying que no es pateix només a l'escola sinó que també quan estàs a casa teva.
És molt complicat d'escapar-ne, ja que tot allò que un com es penja a Internet, no es borra i queda a l'accés de tothom, creant un cercle viciós.



PAPER DE L'EDUCADOR/A SOCIAL

En totes les escoles, algun alumne ha patit i/o està patint ciberbullying i bullying. El problema dels centres escolars és que no ho detecten i si ho fan, moltes vegades no hi fan res, però el que pateix l'alumne és una tortura molt gran. 
Trobo que hi hauria d'haver presència d'educadors/es socials a l'escola que estiguin per informar, per tal de prevenir assatjadors i víctimes. Conscienciar del risc que té penjar/ passar fotos compromeses a les persones, i per molt dur que sembli, aprendre a no confiar en ningú.  
Seguidament, estaria bé que hi hagués un espai privat on les víctimes de ciberbullying, poguessin explicar el que estan vivint a un educador/a i que aquest fes l'acompanyament pertinent. A part de encoratjar a l'escola a reaccionar de la millor manera.


 Cas de l'Amanda Todd

   
I si et passés a tu?

Per a més informació i possibles accions de l'educador/a social, visita aquest PDF.



No hay comentarios:

Publicar un comentario